Ingredience
900 g vypeckovaných datlí
360 g loupaných lískových ořechů
120 g raw kakaového prášku
300g malin
125g opečených a na hrubo nasekaných lískových ořechů
Poleva
- 4 avokáda
- 4 lžíce medu
- 150 g raw kakaového prášku
- 100g quinoy
Instrukce
- Dejte datle a nasekané ořechy do mísy, zalijte vařící vodou a nechte vsáknout asi 20 až 30 minut.
- Dužiny z avokád dejte do kuchyňského robotu, přidejte med a kakaový prášek a rozmixujte do hladka. Přidejte med nebo kakao podle chuti, pokud je poleva příliš hořká nebo chutná silně po avokádu.
- Dejte do lednice. Z datlí a ořechů slijte přebytečnou vodu a rozmixujte je ve vyčištěném kuchyňském robotu. Posupně přidávejte kakaový prášek, až dostanete hladkou, hustou konzistenci. Uložte do chladu.
- Vyložte kulatou, 15 cm velkou dortovou formu pečicím papírem. Nalijte polovinu směsi dovnitř, uprostřed vytvořte dolík, do kterého nasypte 200 g malin, poté přilijte zbytek směsi, uhlaďte hořejšek a nechte odpočinout asi 2 hodiny.
- Před podáváním vyjměte koláč z plechu a přelijte jej polevou. Ozdobte zbývajícími malinami a praženými oříšky. Koláč vydrží přes noc v lednici.