Ingredience
20 čerstvých datlí
2 lžíce mandlového másla
1 hrst nasekaných ořechů
3 hrsti hnědé rýže
špetka mořské soli
čokoládová omáčka:
- 200 g medu
- 100 g kakaový prášek
- ½ lžičky mleté skořice
Instrukce
- Začněte čokoládovou polevou. Umístěte všechny přísady do malé pánve a zahřívejte na mírném ohni asi 2 až 3 minuty, dokud se všechny složky nespojí a nevytvoří hladkou a lesklou směs.
- Poté sejměte z plotny. Vezměte plech a vyložte jej pečicím papírem, jemně nasekejte datle a rozmixujete je s mandlovým máslem, ořechy, uvařenou rýží a špetkou mořské soli, až se ze směsi stane téměř pasta.
- Pokud nemáte čerstvé datle, můžete použít i sušené, ale budete je muset předtím namočit do horké vody asi na 20 minut.
- Ve velké míse smíchejte datle s čokoládovou polevou a dobře promíchejte. Nalijte směs rovnoměrně na plech tak, aby vrstva byla asi 1, 5 cm vysoká a dejte do lednice asi na dvě hodiny.
- Podávejte se šálkem čaje.