Ingredience
1 kg dýně hokaido
1 zelená paprika
2 červené papriky
180 g fazolek
2 cibule
1 lžíce oleje
1 plechovka kokosového mléka
80 g oloupaných (pražených) arašídů
2 lžíce kari koření
1 lžíce skořice
½ lžičky chilli
1 a ½ lžičky soli
Instrukce
- Cibuli nakrájejte najemno a nejlépe v pánvi wok poduste v troše vody do měkka. Přidejte lžíci oleje a jemně pečte do zlatova.
- Přidejte nakrájené papriky a fazolky. Chvíli restujte a míchejte.
- Poté přidejte sůl a koření a ještě 2 minuty míchejte. Přilijte kokosové mléko, přiklopte poklicí a nechte přijít k varu.
- Dýni si předem rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na kostičky. Můžete nechat větší kusy. Slupku z dýně neloupejte.
- Nyní do pánve přidejte i dýni, promíchejte a nechte pod poklicí na mírném plamenu dojít, až změkne všechna zelenina. Ale pozor, nerozvařit. Dýně směs krásně zahustí.
- Nakonec vmíchejte arašídy, případně dosolte či přidejte kari dle chuti. Podávejte s rýží, nejlépe jasmínovou či basmati.