Ingredience
500 g fazolových lusků
lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
1 cibule
1 snítka tymiánu
200 ml zakysané rostlinné smetany
svazek bylinek
hrst vlašských ořechů
Instrukce
- Fazolové lusky očistěte, omyjte a nechte okapat.
- V kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte olej, vsypte nakrájenou cibuli a plátky česneku a osmahněte.
- Přidejte lusky, ještě chvíli opékejte a přidejte spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, osolte, opepřete, přidejte tymián a duste ve vlastní šťávě pod poklicí do měkka.
- Do zakysané smetany vmíchejte bylinky a podle chuti osolte.
- Překrájené ořechy opražte nasucho na pánvi.
- Lusky při podávání doplňte bylinkovou smetanou a posypte opraženými ořechy.