Blog, Strana 19

Co dělat proti nadýmání

Nadýmání je nepříjemný zdravotní stav, který zajisté potkal každého z nás. Může nepříjemně ovlivnit nejen osobní, ale i pracovní život. Příčin může být hned několik – konzumace potravin způsobujících...

Špagety s cizrnou, mandlemi a chilli

Ingredience 1 lžíce olivového oleje 3 stroužky česneku 7 hrnků nesoleného zeleninového vývaru ½ lžičky drcených chilli papriček 500 g tenkých těstovin 1 plechovka cizrny hladkolistá petrželka...

Proč je pro naše tělo důležitý lykopen

Co to vlastně lykopen je? Je to pigment, který se vyskytuje v rostlinách a ovoci a zelenině dodává červenou barvu. Patří mezi jeden z provitamínů vitamínu A, dokáže absorbovat světlo. Řadí se mezi ka...

Už jste slyšeli o mýdlovém ořechu?

Mýdlové ořechy se v Indii a Nepálu používají od pradávna jako přírodní prací prostředek. Pro tyto činnost se využívají skořápky z ořechů, které suší a balí do plátěných sáčků. Skořápky totiž obsahují...

Víte, co je to tomatillo?

Orientujete se ve zdravé stravě a víte, co znamená goji, liči a další plody. Víte, jak působí na vaše tělo a zdraví, možná je i pravidelně konzumujete. Víte však, co je to tomatillo? Jaké má účinky na...

Jaké suroviny jsou vhodné pro raw stravu?

Raw strava – někdy také syrová či „živá“ je strava, která neprošla tepelným zpracováním – zahřátím nad 45°C. Proč? Tepelnou úpravou se ničí nutriční hodnoty potravin, enzymatická aktivita a mění se ...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz