Pochutnejte si na čaji nečaji. Vyzkoušejte také YUZU

Pochutnejte si na čaji nečaji. Vyzkoušejte také YUZU
Co jsou čaje nečaje? Jedná se o alternativu tradičního čaje, který se vyrábí z čajových lístků. Nečaje se mohou vyrábět z bylinek, ovoce nebo koření. Do této kategorie patří také třeba rooibos, YUZU nebo maté. Součástí nečajů mohou být i různé ingredience – koření, sušené kousky ovoce, bylinky. Ve většině případů v těchto nápojích není obsažení kofein. Nabízejí různé chutě a dokonce i zdravotní benefity.


Bylinné čaje
Připravují se z různých částí rostlin – květů, listů, kořenů nebo celých rostlin. Může se do nich přidávat také ovoce. Konzumují se po staletí a lidové léčitelství je využívá pro jejich blahodárné účinky na náš organismus. Tělu dodávají některé prospěšné sloučeniny. Jsou vhodné pro každého a ke konzumaci v kteroukoli denní dobu.


YUZU tea
Jedná se o populární a oblíbený korejský nápoj, pro jehož přípravu se využívá ovoce yuzu. Jedná se o citrusové plody, jejichž domovinou je Asie. Yuzu poznáte podle charakteristické aromatické vůně a kyselé chuti, která je podobná kombinaci grapefruitu a citronu. A jak tento lahodný nápoj připravíte? Není na tom nic složitého. Postačí smíchat yuzu šťávu nebo marmeládu s horkou vodou. Někdo do něj ještě přidává trochu medu. Díky svým zahřívacím schopnostem je ideální volbou pro chladné zimní období. Také nabízí celou řadu zdravotních benefitů. Patří mezi ně podpora imunity. Tělu dodá notnou dávku vitamínu C a antioxidantů. Neobsahuje kofein ani lepek. Yuzu však může tvořit také základ pro celou řadu koktejlů se zajímavými exotickými chutěmi. V létě si z něj připravíte osvěžující limonádu. Dá se využít také jako přísada do celé řady pokrmů. Milujete-li grilování, využijete jej pro přípravu chutných marinád. Tak se nechte zlákat a ochutnejte jeho podmanivou exotickou chuť.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz