Mango jako král ovoce

Mango jako král ovoce
Toto tropické ovoce se pyšní hned několika odrůdami. Má lahodnou chuť a celou řadu zdravotních benefitů. Je plné živin a podpoří naše zdraví. Je všestranné, neboť jej můžete použít jako zdravou svačinku, do jogurtů, smoothie, dezertů nebo sorbetů.


Co obsahuje mango?
Má jen malé množství kalorií a tuku. Tělu poskytne sodík, sacharidy, vlákninu, bílkoviny, vitamíny, A a C a folát.


Zdravotní přínosy manga
Obsahuje spoustu polyfenolů, které lze nalézt ve slupce i v dužině. Tyto rostlinné sloučeniny mají antioxidační aktivitu, která chrání buňky před poškozením DNA. To může vést k degenerativním onemocněním, včetně cukrovky 2. typu a rakoviny. Má blahodárný vliv na zdraví srdce pokud jde o řízení hladin lipidů (např. cholesterolu), které máte v krvi. Mango obsahuje specifický polyfenol zvaný mangiferin, který lze nalézt v rostlinách a přírodních léčivech. Konzumace mangiferinu je spojována se sníženým rizikem srdečních onemocnění prostřednictvím snížení hladiny lipidů a zánětu.
Posiluje imunitní systém. Je skvělým zdrojem karotenoidů, skupiny sloučenin, které dodávají žlutému ovoci jejich barvu. Jednou z výhod konzumace potravin s karotenoidy je, že jsou nezbytné pro posílení správné funkce imunitního systému. Sloučeniny mají navíc antioxidační vlastnosti.


Zlepšuje zdraví pokožky. Obsahuje větší množství vitaminu C. Tato živina je potřebná k produkci kolagenu, což je typ tkáně, která dodává pleti pružnost a pomáhá předcházet vráskám a ochabování. Pomáhá eliminovat zácpu. Může být dobré pro podporu trávení díky obsahu vlákniny. Podporujte zdraví očí. Spolu s vitamínem C se mango může pochlubit také beta-karotenem – antioxidantem, který pomáhá podporovat zdraví očí.


Pochutnejte si na YUZU & MANGO
Toto exotické spojení manga a Yuzu je ideální volbou pro osvěžení v horkých letních dnech. Pro výrobu Yuzu Mango se používají šťavnaté, zralé a sladké plody manga a čerstvé exotické citrusy Yuzu. Nápoj nabízí příjemnou a vyváženou chuť, která kombinuje exotickou vůni a vaší mysli i tělu dodá dostatek energie.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz